20 Mayıs 2013 Pazartesi

Veten Xainleri ve BIZ!(Romeda)

Basliyaq Birinci Ozumuzden Kimik Biz MILLIYETCILER neye gore variq? Turkluk Ucun,Bu Olke Ucun,Bu Xalq ucun.
Bizi Cox Yola Cekmek Isteyirler Bezileri Muxalifet Oldugumuzu Deyir Bezileri Irqci Bezileri Veten Xaini 
Cox Insan Deyir Elcibey ve Resulzade Bizi Satib :D Yaxsi Bes Onda Indikiler Neyneyib?
Resulzade Sirf Bu Millet Ucun Oz Serefini Ortaya Qoyaraq Almanyaya Hitlerle Goruse Getdi.
Ama Hitler Azerbaycani Musteqil Olaraq Tanimaq istemediyi ucun bundan el cekdi ve omrunun sonuna qeder Butov Azerbaycan Ucun Calisdi.
Elcibey Bezileri Deyir Yaxsidi Bezileri Deyir Pisdi.
Bezileri Deyir Xaindi Bezileri Deyir Qehremandi Gercek ise O Azerbaycan Ucun Canini Ortaya Qoyan Umummilli Liderdi!!!
Monitor Arxasindan Her Kes Milliyetcileri Pisliyir Soyus Soyur uz-uze Geldiyinde ise Girmeye Desik Axtarir Bir Atasozu Yadima Dusdu:
Sican eger Aslana Xod Edirse Demeli Hardasa bir Desik Var

Biz Kimik?
Biz Azerbaycan Ucun Lazim Geldiyinde Canimizi Qoyduq
Siz 1 ci Qarabag Muharibesinde Qacib Gizlenende Bozqurd Batalyonu Orda Vurusurdu.
He Birde Kecen Defe Wikipediada Ebulfez Elcibey le elaqeli bir yazi gordum o yazini defelerle oxumusdum ama bu sefer tam mentiqimle oxudum yazi Turkcedir Oxumaq isteyenler ucun Yaziram Ama Diqqetle Oxuyun:


Elçibey Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılığına yol vermemek ve Azerbaycan'ın Sovyetler'den bağımsızlığını kazanması için çalışmış ve 1991’de SSCB’nin dağılması ile bağımsızlığını kazanan Azerbaycan’ın 7 Haziran 1992’de ikinci Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir.
Cephedeki yanlış uygulamalardan ve yenilgilerden ötürü cephe komutanı Süret Hüseynov'u görevden almıştır. Fakat Rusya'nın Azerbaycan'ı terk ederken silahlarını Süret Hüseynov'a vermesinden sonra, Süret Hüseynov Azerbaycan'ın 2. büyük şehri Gence'de Haziran 1993’te ayaklanma başlatmıştır. Elçibey yardım için Haydar Aliyev’i Nahçıvan’dan Bakü’ye davet etti. Fakat Haydar Aliyev, Bakü'ye geldikten sonra Süret Hüseynov'u destekledi ve göstericilerin Bakü’ye yürümesi karşısında Elçibey halktan destek alamadı. Milli istihbaratın verdiği bilgiyi kullanarak kendisine karşı suikastın üstünü açmış ve iç savaşa yol vermemek için Haydar Aliyev ile konuşarak uçakla doğum yeri olan Nahçıvan’ın Keleki köyüne gitmiştir. 2 hafta sonra geri dönmeye çalışmasına rağmen şahsi koruması tarafından uçağı kurşunlanmış ve Nahçivan'dan çıkış yolu kapalı kalmıştır. Ardından 4 yıl Kelekinin abluka altında olması sebebiyle oradan ayrılamamış ve 4 yıl 4 aydan sonra Bakü'ye gelmiştir. Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanlığı yetkileri Haydar Aliyev’e devredilmiştir. Ağustos 1993’te referandum ile Elçibey'in görevi resmen geri alınmış ve Ekim ayındaki seçimlerde Haydar Aliyev %99 oyla Cumhurbaşkanı seçilmiştir.
Elçibey tam 4 yıl 4 ay sonra Bakü'ye geri dönüp, Azerbaycan muhalefetine katılmıştır. Bütöv Azerbaycan Birliği'ni kurarak çalışmalarını Kuzey ile Güney Azerbaycan'ın birleşmesi üzerine yoğunlaştırmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder